Instagram Engelleme Sınırı Nedir, Ne Değildir? [Güncel – 2020]

Instagram Engelleme Sınırı [Güncel Bilgiler]

Teknoloji dünyasının yükselen trendlerinden İnstagram uygulaması, Facebook’un uygulamayı satın alması ile birlikte daha gelişmiş bir hal aldı. Ilk olarak fotoğraf paylaşımı ile ön plana çıkan uygulama, zaman içerisinde ağırlıklı olarak video paylaşımı yapılan bir yer haline geldi. İnstagram story özelliği ile birlikte ise anlık paylaşım ve etkileşimi en yüksek mecralardan biri oldu. Instagram’dan sonra Facebook ve WhatsApp gibi popüler uygulamar da story özelliği getirdi. Ancak hiç biri bu kadar ilgi görmedi.

Kullanıcı sayısı ve içerik sayısı çok yüksek olan instagram, “spam”ın önüne geçebilmek için bazı sınırlar getirdi. Bu yazımızda, siz değerli takipçilerimiz için instagram engelleme sınırı nedir, instagram engelleme listesi görülebilir mi, Instagram’da engelleme limiti ne zaman değişir gibi aklınıza gelebilecek tüm konularda en faydalı bilgileri paylaşacağız.

Instagram Engelleme Sınırı - 2018
Instagram Engelleme Sınırı – 2018

Instagram Limitleri 2018 yılında biraz daha spesifik hale gelmiştir. Günlük beğeni sayısından dm sayısına, hashtag sayısından engelleme ve engel kaldırma sayısına kadar hemen hemen bütün işlemlerde güncelleme yapılmıştır. İnstagram bu tarz limitleri aşma konusunda sadece yasaklar getirmekle kalmaz. Eğer siz onun belirlediği hashtag sayısından fazla, veya birbirine çok benzer hashtagleri bir arada kullanırsanız spam muamelesi uygular. Spam muamelesi uyguladığı postları ön plana çıkarmaz. Takipçi sayınızın neredeyse yarısına gösterir. Hashtag sayısı kadar bu post ne kadar yorum aldığınız, bu yorumlara ne kadar hızlı bir şekilde dönüş yaptığınız ve postlarınızın ne kadar beğeni aldığı çok önemlidir. Güncellenen instagram algoritması en sevilen postları daha fazla göstermek yönündedir.

İnstagram engelleme listesi görülebilir. Hesabınıza girdiğinizde ayarlara girdiğinizde engellenen kişiler diye bir sekme vardır. Bu sekmede en başından itibaren kimleri engellediyseniz liste olarak görebilirsiniz. İsterseniz bu engelleri kaldırabilirsiniz. Engel kaldırma işlemini de aynı instagram engelli kişiler listesinin bulunduğu yerden yapabilirsiniz.

Instagramda engel kaldırma yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Hesabınız girdiğinizde ayarlar kısmında engellenen kişiler listesi vardır. Bu listeye girdiğinizde karşınıza engelli kişiler çıkar. Bu kişilerden hangisinin engelini kaldırmak isterseniz tıklayın. Sonra geldiğiniz sayfada ekranın sağ köşesindeki üç noktaya tıklayın. Karşınıza engeli kaldır, rapor et, hikayeni sakla gibi seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden engeli kaldırı seçin. Böylece engellediğiniz kişinin engelini kaldırmış olursunuz. Instagram takipçi engeli kaldırma 2018 yılında da bu şekildeydi şimdi de bu şekilde yapılıyor. En azından farklı bir güncelleme ve yenilik gelene kadar bu şekilde yapılacak gibi görünüyor.

Instagram’da engel kaldırma hilesi nasıl yapılır?

Instagramda biri sizi engellediyse bunu kaldıramazsınız. Bu engelin kaldırılması ancak hesabın sahibi tarafından yapılabilir. Ancak Instagram’da engel kaldırma hilesi beğenme engeli için yapılabilir. Bir saat içerisinde 350 beğenme limiti vardır. Eğer bu instagram beğeni limitini aşarsanız hesabınız engellenir. Bunun için de anasayfanızdan herhangi bir görselin ekran görüntüsünü alıp sorun bildir kısmına girebilirsiniz. Hesabınızın engellendiğini anlatan bir mesaj ile ekran görüntüsünü Instagram’a göndererek hesabınızda engeli kaldırtabilirsiniz. Unutmayın ki hesabınızdan engel kaldırıldığı anda tekrar çok sayıda fotoğraf beğenirseniz bu durumda hesabınız 24 saatliğine engellenir. Onu 24 saat beklemeden engelden çıkaramazsınız.

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım?

Eskiden Instagram’da kişi engelleme yapıldığında, bu kişi kendini engelleyen hesabı tekrar göremiyordu. Yani diyelim ki siz birini engellediniz, sonra pişman oldunuz on engeli kaldırmak istiyorsunuz. Ancak bu hesabı engellediğiniz için göremiyordunuz. Aynı şekilde engellediğiniz kişi de sizi kesinlikle bulamıyordu. Şimdi ise Instagram’da birini engellediğiniz zaman onu bulabiliyorsunuz. Hesabı açıksa postlarını bile görebiliyorsunuz. Engellediğiniz biri de sizi görebiliyor. Sadece sizin hesabınızda post sayısını sıfır olarak görüyor. Yani herhangi birinin hesabına gidip baktığınızda bir sürü takipçisi ve içerik sayısı olduğu halde siz hiç post yok gibi görüyorsanız, demek ki engellenmişsiniz demektir.

Engellendikten sonra takip isteği gönderebilir miyim?

Biri sizi Instagram’da engellediyse ona takip isteği gönderemezsiniz. Takip et butonuna bastığınızda hiç bir şey olmaz. Birini takip edebilmeniz için sizden engeli kaldırması lazım.

Kısaca özetlemek gerekirse, instagram engellenmesi iki çeşittir. Birincisi takip ettiğiniz kişi tarafından engellenmek veya birini engellemek. Ikincisi ise instagram limitlerine uymadığınız için hesabınızın engellenmesi. Bu tarz engellemeler olmaması için instagram limitleri 2018 yazımıza göz atabilirsiniz.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir,

Sevgilerimizle,

129 Yorum

  1. Merhabalar,

    ing. işletmeme ait 2 ayrı hesabım vardır. her iki hesaptan 2 günde 1 paylaşım yapmaktaydım ki 1 aya kadar.
    – beğeni, takip vs. birşey yapamıyorum,
    – paylaşım yapmama izin vermekte fakat görselin aldına yazdığım yazılar vs. yayınlanmıyor,
    – paylaşımımı bağlı olan face hesabıma atmıyor.
    – kaç kez Tell Us’ yapmama rağmen sorun çözülmemiştir.

    Başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

  2. Beni engelleyen kişinin engellediği zaman ki profil resmini hatırlıyorum, ama geçen günlerde dm üzerinden profil fotoğrafına güncel olan geldi yani değişti beni engelleyen kişinin sonra yine eski profil fotoğrafı yani güncel olmayan resim geldi

  3. Merhaba hikayesine bakıp engellediğim hesabın bugun engelini kaldırıp hikayesine bakayım dedim ama hikaye bana gözükmüyor öne cıkarılanlar gözüküyor sadece başka bi hesaptan baktığım zaman gözüküyor bana gözükmüyor bende engelli olduğu içinde bana hikayeyi gizleyemez zaten onu biliyorum da neden böyle oldu acaba

  4. Merhaba engellenen kişiler canlı yayın açıldığında görünebilir mi yada engelleyen kişiyi görebilir mi ?

  5. Merhaba beni bir arkadaş engelledi normalde onun hiçbirşeyini görmemem gerekiyor ama ben bazen bende kalan yorumdaki ismine tıkladıgımda bomboş sayfa görüyorken bazen resmini ve takip et yazısını görüyorum sonra geri tuşuna basıp tekrar yorumdaki isme tıklayınca bos bir sayfa görüyorum birtürlü anlamadım ne anlama geldiğini…aynı kişi bir arkadaşınıda engelledi ama o hiçbirşey göremiyor.bu nedirki

    • normalde engellenen kişi engelleyen kişinin sayfasını görebilir ancak takip isteği gönderemez.

  6. Bir kisiyi engelledim.engelledigim kiside dm üzerinden mesajlarimiz duruyor. Daha sonra bu kisinin engelini kaldirdigim da bu kiside mesajlarimiz cikmasin ve benim hesabimi bir daha göremesin, bulamasin istiyorum. Bu mümkun müdür? Çunku engeli kakdirdiktan sonra karşi tarafta yine dm konusmalari gozukuyor

  7. Engellediğim kişi de beni engellemiş şuan ikimizde açmak istiyoruz ama ikimizde ayarlarda engellenen ksımına gelip kendi adımıza basınca açılmıyor kalkmıyor engel

    • sırayla engelleri kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda ortak etiketlendiğiniz bir fotoğraftan kişinin profiline gidip kaldırabilirsiniz.

  8. Düzenli aralıklar ile yani sık sık oluyor bu durum , fotoğraf paylaşıyorum ve ekranda gözükür bir anlığına daha sonra sayfayı yenilediğimde kendi kendine silinmiş oluyor , bu durum ilk başlarda sadece fotoğraf için geçerliyken şu an hem video hem de fotoğraf paylaşımı yapamıyorum… Yardımlcı olursanız çok sevinirim iyi günler 😊

    • bağlantı hatası yaşıyor olabilirsiniz. Farklı bir cihazdan sonra da farklı bir ağa bağlanarak deneyebilir misiniz?

  9. Merhaba,
    Instagram’da engelledigim ya da karsilikli olarak birbirimizi engelledigimiz kisiyle, ortak arkadaslarimizin bizim herhangi bir post’umuzu begenmesi halinde, engellemis bile olsam, o kisiyi gorebiliyor muyum ya da o beni? Simdiden tesekkurler.

  10. Engellediğim kişi benim fotoğrafıma yorum yapmış engelli kalkmış yada başka bir hesap sandım sayfasına girdim fakat bu kişi engellenmiştir diyor peki engelli olan kişi fotoğraflara nasıl yorum yapabilir

  11. İnstagramda sadece video paylaşımı engeli bar mıdır? Video paylaşıyorum ama anında geri siliniyor… yardım edebilir misiniz?

  12. instagram karşılıklı engel sonrasında engellenen kullanıcının engelini kaldırmak için sayfasına girdiğimde boş bir ekran ve bir ok çıkıyor . Nasıl engel kaldırılabilir ?

  13. İnstagramda beni engelleyen kisiyi aramalarda hic görmuyordum ama bi gun yakındakilerde gördum profiline bastigimda girmiyodu sonra bi ara yakindakilerde gorememeye basladim sizce bunun sebebi nedir engeli kaldirip tekrar engellemis olabilirmi

  14. merhaba,
    instagram islet hesabimdan 3 gundur post paylasamiyorum. story atiyor fakat post atma kisminda paylasmis gosterip sonra hoop siliyor, kayboluyor. sebebi ne olabilir?

  15. İnstagram limitlerini ihlal etmediğim halde 9 gündür kısıtlama yapılıyor profilime. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim?

  16. 2018 – instagram karşılıklı engel sonrasında engellenen kullanıcının engelini kaldırmak için sayfasına girdiğimde boş bir ekran ve bir ok çıkıyor . Nasıl engel kaldırılabilir ?

    • profilinizde engellenen kişiler arasında bu kişiyi görüyorsanız ordan kaldırabilirsiniz. kişi hesabını kapatmış da olabilir

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir